Gemeenten moeten snel aan de slag met winkelgebieden!

"Gemeenten moeten zo snel mogelijk aan de slag met het aanpakken van winkelgebieden. Daartoe roept ceo Gerard Zandbergen van onderzoeksbureau Locatus op." 

En dat sluit perfect aan bij de visie van De Centrummanager. Er moet immers structureel iets veranderen in winkelgebieden. De lokale winkelier kan het besturen van een winkelgebied er niet even bij doen. Het is te veel, te complex en te veel aan verandering onderhevig. "Je kunt 't niet blijven doen hoe je het altijd al hebt gedaan. Want dan krijg je ook wat je altijd al kreeg...," aldus centrummanager Sjoerd van Heijster. Veeg je agenda leeg, kijk naar de spelers in je speelveld en bouw samen met je team aan nieuwe ideeën met verschillende werkgroepen. De koplopers, de denktank, de volgers... ze doen mee! Nú is de tijd om structureel in te zetten op kwalitatief centrummanagement. Waarbij alle aspecten van "de basis op orde" tot en met "ken je klant" aan bod komen. En het allerbelangrijkste: werk samen in de gouden driehoek van winkeliers, vastgoedeigenaren en gemeente". Je hebt elkaar nodig!

HET VISITEKAARTJE
"Van al die winkelstraten waar al veel leegstand was – tien, vijftien, soms zelfs 25 procent – laat je dat voortduren?", vraagt Zandbergen zich af. "Of ga je ervoor zorgen dat die overgebleven winkels bij elkaar gaan zitten en maak je van de dan lege winkelstraten ruimte voor woningen, kantoren, zzp-ruimtes... Je móet als gemeente nu wat doen. Want hé, zo'n winkelgebied in je dorp of stad – het is wel je visitekaartje."

Alles wat al zwak was, wordt volgens Zandbergen door de coronacrisis nog zwakker. Vooral zwakke winkelgebieden met veel horeca. "Horeca krijgt toch echt de hardste klappen, want met dertig mensen in een restaurant waar je er ook honderd kunt hebben, daar kun je geen geld mee verdienen. En daar krijgen ook winkelgebieden last van. Ik heb, vrees ik, niet zo gek veel goed nieuws te vertellen."

https://retailtrends.nl/news/60794/gemeenten-moeten-snel-aan-de-slag-met-winkelgebieden

bron © Retailnews - 19 juni 2020

  centrum management & marketing  
    uw centrum aantrekkelijk en toekomstproof!